Путінська держава ризикує втратити монополію на насильство / фото УНІАН

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Росію сколихне ряд бунтів. На його думку, РФ розпадеться зовсім скоро, ЗСУ залишилося зробити кілька кроків, щоб запустити потрібний процес всередині країни-агресора.

"Звичайно ж 100 000 убитих військовослужбовців РФ на населення країни не вплине. Російська Федерація повинна захлинутися в бунтах. А ось ці бунти почнуться, коли російська політична еліта буде дратувати суспільство своє. А дратувати вона їх буде своїм боягузтвом або своїми панічними настроями. Залишилося пару кроків: падіння одного-двох великих військових об'єктів на території України безсумнівно призведе до панічних настроїв в політичних колах РФ", - сказав Подоляк.

Радник глави ОП зазначив, що російське суспільство побудовано на принципі підпорядкування і страху. Суспільство відчує втрату підпорядкованості і втрату страху, і після цього почне реалізовувати свої якості, але вже не на території України, а на території власної країни.

"Вони будуть грабувати банкомати, мародерити. Ми це з вами побачимо найближчим часом, ви побачите падіння Російської імперії. Відповідно ми з вами можемо очікувати на місці РФ появи іншого типу держави. Воно не буде демократичним, але принаймні на якийсь час буде менш агресивним", - додав Подоляк.

Розпад РФ або падіння режиму Володимира Путіна - цікаві прогнози

Військовий експерт Петро Черник вважає, що процес розпаду Росії може зайняти навіть десятиліття.

Російський адвокат Марк Фейгін припустив, що Путіну генерали армії РФ можуть висунути "чорну мітку".

Керівник ГУР МОУ генерал-майор Кирило Буданов описав, як розвалюватиметься РФ. "Від Росії від'єднаються певні регіони...Москва буде виплачувати репарації нам, як тільки режим впаде, все це посиплеться", - говорить глава ГУР.