Олексій Гетьман розповів про оточення Донецька з боку ЗСУ / фото 24 ОМБр ім. короля Даниїла

Військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі "FreeДом" розповів про ситуацію на Донецькому напрямку.

"Які перспективи? Далі Донецький аеропорт, далі Донецьк. Чи будемо ми брати Донецьк саме лобовим штурмом - сумніваюся. Всі впевнені, що таких лобових атак ми не будемо виробляти. Це доводить приклад того ж самого Бахмута, де оточуємо місто, а потім видавлюємо поступово ворога, несучи при цьому мінімальні втрати в людях і в техніці", - заявив Гетьман.

Експерт підкреслив, що прорив ЗСУ в районі Донецького аеропорту спричинить за собою паніку в лавах окупантів і це відкриє шлях до оточення Донецька.

"Природно психологічне значення має повернення в аеропорт, де ми колись, не так давно, тримали оборону 242 дні перебуваючи практично в повному оточенні. Тоді ж і з'явилося це слово "Кіборги", це слово росіяни дали нашим військовослужбовцям. Про це багато вже документальних фільмів зняли і навіть кілька художніх. Коли наші знову з'являться в аеропорту? Особисто у мене є достатньо знайомих і друзів, які там воювали - вони кажуть, що скоро ми там будемо", - сказав Гетьман.

Ситуація на Донецькому напрямку

У селище Опитне біля Авдіївки (Донецька область) нещодавно зайшли Сили оборони України, але поки складно говорити про якийсь контроль, тому що ворог безуспішно намагається відбити втрачені позиції.

Полковник запасу ЗСУ Роман Світан заявив, що окупантам майже нереально проскочити до Опитного. Він сказав, що поки рашисти намагалися обійти Авдіївку, українські війська створили групу і просунулися в Опитному – в бік Донецька і Донецького аеропорту.

Вас також можуть зацікавити новини: