Світан прокоментував звільнення частини Опитного під Донецьком / фото DeepState

Вранці 11 серпня стало відомо, що українські військові зайняли частину Опитного на Донеччині. Зараз вони закріплюються у населеному пункті. 

Як розповів в ефірі "24 каналу" військовий експерт, військовий льотчик-інструктор та полковник запасу ЗСУ Роман Світан, окупантам майже нереально проскочити до Опитного. Він наголосив, що поки окупанти намагалися обійти Авдіївку, українські війська створили групу та просунулися в Опитному – в бік Донецька й Донецького аеропорту.

Говорячи про подальші перспективи він зазначив, що Сили оборони мають там кращі позиції завдяки перепаду висот з боку Авдіївки. Враховуючи це, рух українських військ є перспективним, бо далі вже можна прямувати в бік аеропорту.

Відео дня

"І у росіян там дуже великі проблеми підходу до Опитного", – додав Світан.

Експерт наголосив, що окупанти не зможуть підійти до селища з боку ДАП, оскільки там рівна поверхня, яка добре нами прострілюється. Зараз ворог може підходити до Опитного лише із заходу, проте, переконаний Світан, окупантів там зупинять. 

Звільнення частини Опитного: що кажуть експерти

Військовий експерт Владислав Селезньов зазначив, що після того, як ЗСУ зайняли частину Опитного, росіяни вже можуть переживати. Причина в тому, що це селище розташовано у безпосередній близькості до Донецька. Він наголосив, що поки що йдеться про контрнаступ тактичного рівня – незначного за обсягами.

Водночас експерт з питань нацбезпеки Іван Варченко каже, що РФ загрожують бої на вулицях окупованого Донецька. За його словами, це буде серйозним ударом для загарбників, від якого їм буде важко оговтатися. 

Вас також можуть зацікавити новини: