Взимку російські солдати жахливо страждатимуть, спрогнозував Бен Ходжес / колаж з фото facebook.com_GeneralStaff.ua та УНІАН

Повномасштабна війна в Україні проти РФ продовжується, і взимку російські солдати жахливо страждатимуть.

Колишній командувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес сказав "Голосу Америки", що не хотів би бути рядовим загарбником, який знаходиться в окопі. За його словами, в окупантів "жахлива система логістики, їхнім лідерам начхати на них". "Тож російські солдати жахливо страждатимуть взимку. Я думаю, що ми побачимо зниження ефективності деяких їхніх дронів", - спрогнозував американський офіцер.

На його думку, росіяни у зимовий період точно атакуватиме українську енергетичну мережу, щоб життя цивільних людей стало жахливим. "Мета - підірвати готовність українського народу до спротиву. Тому засоби протиповітряної оборони мають бути першими в списку постачання Україні", - підкреслив експерт.

Відео дня

Триває війна - новини, які сьогодні варто прочитати й знати

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначав, що упродовж останніх кількох місяців повномасштабної війни України проти РФ лінія фронту серйозно не змінилася, але захисники нашої держави змогли витіснити російський Чорноморський флот у східну частину моря, завдяки чому з'явилася можливість тримати відкритими морські торговельні шляхи, якими експортується українське зерно.

Раніше колишній очільник Генерального штабу, екс-головнокомандувач Збройних сил України генерал Віктор Муженко говорив, що згідно з математичними розрахунками, наша армія не мала необхідної кількісної переваги, щоб проводити масштабні контрнаступальні дії у поточному році.

Вас також можуть зацікавити новини: