Єнс Столтенберг розповів про важливі нещодавні здобутки України під час війни проти РФ / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Протягом останніх кількох місяців повномасштабної війни України проти росіян лінія фронту значно не змінилася, але українська сторона змогла витіснити Чорноморський флот РФ у східну частину моря.

Завдяки такому досягненню з'явилася можливість тримати відкритими морські торговельні шляхи, якими зерно з України експортується Чорним морем, розповів генеральний секретар Північноатлантичного альянсу (НАТО) Єнс Столтенберг в інтерв'ю ARD.

"...останні кілька місяців лінія фронту значною мірою була без змін. Але Україні вдалося за допомогою крилатих ракет завдати... великої шкоди (супротивнику, - Ред.) глибоко за лінією фронту. Вдалося знищити російські літаки і вертольоти. Вдалося витіснити російський Чорноморський флот у східну частину моря. Це означає, що ми тепер можемо тримати відкритими морські торгові шляхи...", - сказав генсек.

Відео дня

Столтенберг підкреслив, що все це "значні перемоги". За його словами, зараз "йде війна на виснаження", під час якої "перемагає ефективність, хороша логістика". "...ми повинні підтримувати Україну як в погані, так і в хороші часи... підтримувати високий темп виробництва - справа особливої ваги", - додав він.

Триває війна в Україні проти росіян - важливі новини

Українські воїни вже серйозно "підщипали" російський флот, зокрема, знищено флагман ЧФ РФ - ракетний крейсер "Москва". Станом на 3 грудня 2023 року Росія вже втратила 22 кораблі/катери і один підводний човен.

На думку колишнього російського прем'єр-міністра Михайла Касьянова, війна проти РФ затягнулася, оскільки Києву партнери не передали достатню кількість допомоги

Вас також можуть зацікавити новини: