Стало відомо про втрати та панічні настрої загарбників на півдні України

Ворог продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі оборони.

На півдні України зараз динамічна та напружена ситуація. Російські окупанти активізують авіаційні та артилерійсько-мінометні удари.

Про це повідомляється на сторінці Оперативного командування "Південь" у Facebook

Рашисти двічі завдали ударів парою гелікоптерів Мі-24 по українським позиціям. Вони тричі обстріляли далекобійною ствольною артилерією "Піон" та РСЗВ "Ураган" населені пункти, що знаходяться в тилу підрозділів ЗСУ на Миколаївщині.

Окупанти вдарили по житлових кварталах та промислових об’єктах міста і передмістя Миколаєва, пошкодивши приватний млин, виробничі приміщення м’ясопереробного підприємства, приватні подвір’я і водогін. Постраждало не менше 4 цивільних людей.

Внаслідок вдалого наступу українських захисників на Південнобузькому напрямі, загарбники залишили село Миколаївка на Херсонщині. Це призвело до панічних настроїв та деморалізувало рашистів в інших підрозділах.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи за добу знищили 78 рашистів, 8 танків, 2 гаубиці, самохідну гармату "Піон", 2 реактивні системи залпового вогню "Град", 5 одиниць броньованої та 2 – автомобільної техніки.

Відзначається, що у Чорному морі кораблі ворожого угруповання продовжують блокувати судноплавство та роботу портів. У готовності до застосування ракетного озброєння - один носій крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

"З метою забезпечення підрозділів рашистів на острові Зміїний, здійснюється перехід у напрямку острова десантного катера "Дюгонь" та двох десантних швидкісних катерів "Раптор". При цьому надводні кораблі противника тримають дистанцію від материкової України, остерігаючись ракетного ураження", - відзначили у ОК "Південь". 

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України завдали нищівного удару окупантам на півдні від Кривого Рогу.

Вас також можуть зацікавити новини: