Субмарина "Алроса" небоєздатна: експерт жорстко висміяв флот РФ

Чорноморський флот РФ може вважатися найганебнішою компонентою в рамках розв'язаної проти України війни, зазначив оглядач.

Єдина у Чорному морі дизель-електрична субмарина проекту 877В Б-871 "Алроса" небоєздатна.

Таку заяву зробив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що Чорноморський флот РФ може вважатися не тільки найбільш марною компонентою у рамках розв'язаної проти України війни, а й ганебною:

"Стільки косяків, не допускав навіть тихоокеанський оселедець під час штурму Вугледара".

Як зазначив експерт, підводний човен "Алроса" завжди демонстрував великі проблеми у ході експлуатації і на ремонті був частіше, ніж у відкритому морі. За його словами, росіяни прискорено вивели його з останнього затяжного ремонту, і з моменту повернення в дію він був абсолютно марний.

"Алроса" не здійснила жодного пуску КР "Калібр". "Алроса" не здійснила жодного бойового виходу у відкрите море. "Алроса" не здійснила жодного занурення з виходом у виняткову економічну зону України в Чорному морі і т.д. Все це пов'язано з тим, що "Алроса" не завершила цикл ремонтних робіт і модернізації, внаслідок чого абсолютно небоєздатна, а її введення до складу Чорноморської флотилії виявилося винятковим піар-ходом для демонстрації підвищення вогневого потенціалу", - зазначив Коваленко.

Проблеми Росії зі зброєю - останні новини

Раніше експерт зазначав, що у Росії гострий дефіцит авіаційних ракет великого радіусу дії, таких як ракети Х-59.

Також він розповідав, як російські танки Т-90 не витримали випробування на полі бою в Україні.