Моряки заявили про чергову брехню РФ / Ілюстрація REUTERS

Російська Федерація збрехала у заяві про відкриття вогню у бік суховантажу "Сукра Окан" у Чорному морі.

Про це повідомляє волонтерський проект InformNapalm. Моряки з іншого судна були свідками цього інциденту, вони кажуть, що росіяни не відкривали вогонь. Крім того, окупантам не вдалося провести огляд суховантажу, оскільки екіпаж не підкорився вимогам застопорити хід, а тимчасово змінив курс у напрямку територіальних вод Туреччини.

"Ніякого гелікоптера не було і попереджувальних пострілів теж. Були тільки погрози росіян у радіоефірі. На борту "Сукра Окан" перебував турецький екіпаж, який "поклав болт" на погрози і не підкорився. Тож рашисти збрехали про "успішний огляд" судна", - зазначили у InformNapalm.

Відео дня

Інцидент з судном "Сукра Окан": що відомо

Вчора Міністерство оборони Росії оприлюднило заяву про зупинку та огляд судна під прапором Палау, яке слідувало в український порт. Окупанти заявили, що відкрили "попереджувальний вогонь", після чого висадили на борт свою "команду" для огляду судна.

В Об’єднаному координаційному пресцентрі Сил оборони Півдня сказали, що підтвердження цієї заяви наразі немає.

В Офісі президента України назвали такі дії безумовним порушенням міжнародного морського права, актом піратства і злочином проти цивільних суден.

Вас також можуть зацікавити новини: