У ЗСУ відреагували на "обстріл" суховантажу на шляху до Ізмаїлу / скриншот

Збройні сили України не мають підтвердження того, що російські військові відкрили вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан", що прямувало в український порт Ізмаїл. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Те повідомлення, яке сьогодні пролунало виключно від Міністерства оборони РФ, ніким іншим з офіційних джерел не підтверджено. Вважаю, що треба на це звертати увагу та пам’ятати про особливості гібридної війни… На сьогодні ми маємо тільки єдине - демонстрацію агресії МО РФ. Вони всіма силами намагаються означити  своє панування у Чорному морі, нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію, і нічого їм за це не буде. Але на сьогодні ця версія ніким іншим більше не підтверджена", - сказала вона.

Втім вона зазначила, що це є певним сигналом для суден, що росіяни готові застосувати потужності, які демонтрували під час навчань. Тому транспортні коридори, які на сьогодні є, мають знаходитися під міжнародною гарантією - ООН або Туреччини, що буде достатньо, щоб повноцінно працював "зерновий коридор".

Відео дня

"З військової точки зору ми оцінюємо ситуацію, як стабільно напружену, тому що в Чорному морі перебуває розгорнуте корабельне угруповання ворога, це і бойові кораблі, і судна забезпечення, і прикордонна служба - кораблі патрульного типу. Тобто, вони намагаються контролювати узбережжя вздовж Криму, намагаються максимально викривати надводну обстановку за допомогою бойових кораблів, а на судах забезпечення можуть знаходитися БПЛа, у тому числі операптивно-тактичного типу", - сказала вона.

Росіяни відкрили вогонь по судну "Сукра Окан" - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 серпня, Міноборони РФ заявило, що окупанти відкрили вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан" під прапором Палау, що прямувало в український порт Ізмаїл.

Нібито по судну стріляв патрульний корабель Чорноморського флоту "Василь Биков", а для примусової зупинки судна з російського корабля було відкрито вогонь з автоматичної стрілецької зброї. Також з борту патрульного корабля нібито було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських окупантів, які висадилися на судні. Після інциденту судно продовжило рух до порту.

Вас також можуть зацікавити новини: