У ЗСУ відреагували на "обстріл" суховантажу на шляху до Ізмаїлу

Зазначається, що ніяких підтверджень цьому наразі немає.

Збройні сили України не мають підтвердження того, що російські військові відкрили вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан", що прямувало в український порт Ізмаїл. Про це в ефірі інформаційного телемарафону повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

"Те повідомлення, яке сьогодні пролунало виключно від Міністерства оборони РФ, ніким іншим з офіційних джерел не підтверджено. Вважаю, що треба на це звертати увагу та пам’ятати про особливості гібридної війни… На сьогодні ми маємо тільки єдине - демонстрацію агресії МО РФ. Вони всіма силами намагаються означити  своє панування у Чорному морі, нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію, і нічого їм за це не буде. Але на сьогодні ця версія ніким іншим більше не підтверджена", - сказала вона.

Втім вона зазначила, що це є певним сигналом для суден, що росіяни готові застосувати потужності, які демонтрували під час навчань. Тому транспортні коридори, які на сьогодні є, мають знаходитися під міжнародною гарантією - ООН або Туреччини, що буде достатньо, щоб повноцінно працював "зерновий коридор".

"З військової точки зору ми оцінюємо ситуацію, як стабільно напружену, тому що в Чорному морі перебуває розгорнуте корабельне угруповання ворога, це і бойові кораблі, і судна забезпечення, і прикордонна служба - кораблі патрульного типу. Тобто, вони намагаються контролювати узбережжя вздовж Криму, намагаються максимально викривати надводну обстановку за допомогою бойових кораблів, а на судах забезпечення можуть знаходитися БПЛа, у тому числі операптивно-тактичного типу", - сказала вона.

Росіяни відкрили вогонь по судну "Сукра Окан" - що повідомлялося

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 серпня, Міноборони РФ заявило, що окупанти відкрили вогонь по суховантажному судну "Сукра Окан" під прапором Палау, що прямувало в український порт Ізмаїл.

Нібито по судну стріляв патрульний корабель Чорноморського флоту "Василь Биков", а для примусової зупинки судна з російського корабля було відкрито вогонь з автоматичної стрілецької зброї. Також з борту патрульного корабля нібито було піднято гелікоптер Ка-29 з групою російських окупантів, які висадилися на судні. Після інциденту судно продовжило рух до порту.

Вас також можуть зацікавити новини: