ЗСУ почнуть "СВО" проти Росії, якщо та не заспокоїться / фото REUTERS

Якщо Росія не припинить обстріли української території навіть після виходу ЗСУ на кордони 1991 року, Україні доведеться провести "спеціальну військову операцію" і зачистити 100-кілометрову зону вздовж кордону вже на російській території.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання своїх підписників в YouTube.

За його словами, в першу чергу на Росію повинні вплинути країни Заходу. Зокрема після повного визволення  всіх українських територій питання вступу України до НАТО може перейти у практичну площину. 

"Або вони (Захід - УНІАН) нам дають добро, і ми проводимо, припустимо, спеціальну військову операцію. Так, як би це не звучало дивно для вас, але проводимо спеціальну військову операцію з демілітаризації 100-кілометрової зони вздовж нашого кордону. Такий варіант я теж не виключаю і не кажу що він неможливий", – заявив Жданов.

Експерт також вважає можливим, що після зачистки прикордонних районів РФ туди можуть поставити миротворців ООН.

Ще один варіант, який Жданов вважає реальним, це надання Україні західних ракет з дальністю до 500 км.

"Будемо робити за принципом Ізраїлю: на кожен постріл ми будемо відповідати двома пострілами. І таким чином будемо винищувати вогневі засоби противника", – зазначив він.

Ракетні удари окупантів по Україні - останні новини

Протягом травня російський агресор провів інтенсивну кампанію майже щоденних ракетних ударів по Україні. Більшість ракет були націлені на Київ. Загалом окупанти витратили більше 500 ракет і ударних дронів. Були збиті близько 90% з них.

Червень теж не обійшовся без ракетних ударів, але вони були вже не такими масштабними. Востаннє окупанти запустили значну кількість ракет у ніч на 9 червня – 7 ракет і 10 БПЛА. Українська ППО змогла перехопити близько половини з них.

Вас також можуть зацікавити новини: