Росія використовує на війні танки Т-55 / фото wikimedia.org

Російські війська почали використовувати свої 70-річні танки Т-55 для прямих атак, всього кілька місяців тому вони б не зважилися на це, але втрати змушують.

Як пише Forbes, цим давно застарілим танкам не вистачає уражаючої сили, і броня їхня в самій товстій точці має товщину всього 200 міліметрів.

"Т-55 уразливий не тільки для важких протитанкових засобів, він також уразливий для піхотної зброї і для найменших українських дронів", - пише видання.

Відео дня

Отже, використовуючи свої найстаріші і слабкі танки при прямих атаках на українські позиції, росіяни дуже ризикують, додали в Forbes.

Зазначається, що напередодні масштабного вторгнення в Україну у Росії було до 3 тисяч діючих танків.

"За найоптимістичнішими оцінками, російська промисловість виробила або витягла з довготривалого зберігання 500 танків у 2022 році і ще 1500 у 2023 році. Темпи виробництва і вилучення зі сховищ, ймовірно, занадто повільні, щоб компенсувати всі втрати Росії в танках в Україні, особливо з урахуванням того, що в останні тижні рівень втрат різко зріс", - йдеться в публікації.

Судячи з усього, у зв'язку з цим війська РФ і змушені залучати до атак старі танки Т-55.

Втрати Росії в Україні - дані ЗСУ

Нагадаємо, втрати Росії в Україні за добу збільшилися більш ніж на 1 тисячу загарбників і перетнули нову червону лінію - тепер становлять понад 390 тисяч осіб.

Крім того, протягом доби "мінусовано" 35 бойових броньованих машин окупантів, 17 танків, 18 артилерійських систем, один засіб протиповітряної оборони та 10 одиниць спецтехніки.

Вас також можуть зацікавити новини: