Путін набрехав про танки, уверен експерт / фото REUTERS

Заява кремлівського диктатора Володимира Путіна про те, що Росія виробляє 1600 танків на рік, це дешева клоунада.

"Російське злочинне керівництво прекрасно усвідомлює, що відбувається з їхнім виробництвом танків. І вони брешуть, намагаючись заспокоїти місцевих маргіналів, попутно налякавши НАТО своїми "можливостями". Але про їхні можливості і так прекрасно відомо", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, по-перше, на сьогодні російський ВПК - це не виробництво, а відновлення, ремонт і модернізація танків: "Тому саме поняття "виробляє" звучить маніпулятивно. Але, чого ще чекати від брехуна Путіна?".

Відео дня

По-друге, як написав Коваленко, у минулі роки російський ВПК звітував про постачання всього від 160 до 300 танків на рік: "Це були не нові танки, а модернізовані колишні в строю машини, або зняті з консервації. Тобто, граничний потенціал передачі такої техніки становив 25 одиниць на місяць".

"У той час як російські ЗМІ розповідають споживачам інформаційного фаст-фуду, що танк Т-62 (не виробляється з 1975) найкращий у світі, а на російському телебаченні намагаються пояснити зняття зі зберігання Т-54/55 (прийнятий на озброєння в 1946) Путін говорить про виробництво 1600 танків!" -  зазначив оглядач.

До того ж, додав експерт, серійне виробництво танків Т-72 і Т-80 в Росії припинено в 1998 році, а Т-90 серійно не проводиться з 2011, цілком і повністю танкобудування в РФ трималося на ремонтному потенціалі та модернізації.

Росія тягне на фронт старі танки Т-54 і Т-55 - актуальне

Як писав УНІАН, Росія стягує на війну в Україну старі танки Т-54 і Т-55 з далекого сходу.

На думку військового експерта Олега Жданова, росіяни можуть використовувати старі танки Т-54/55 для створення укріпрайонів.