Росія знімає зі зберігання танки Т-54 / фото wikimedia.org

Росіяни можуть використовувати старі танки Т-54/55 для створення укріпрайонів.

"На Запорізькому напрямку вони закопували Т-62. Для укріпрайонів вони закопують танки. Цілком можливо, вони закопають Т-54/55. Але скажу так, що у них досить слабенька броня. Коли вони створювалися, реактивної броні не було", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Він допускає, що якщо ці танки по башту зарити у землю, то їх можна використовувати як вогневий засіб, а Україні просто знадобиться більша кількість протитанкових засобів, щоб їх знищувати:

Відео дня

"Останнім часом з'явилася інформація, що ми починаємо активно використовувати Switchblade 600, а це саме протитанкові баражуючі боєприпаси. Маленькі дрони-камікадзе саме для боротьби з броньованими засобами противника. Тому, якщо нам поставлять Switchblade 600 у необхідній кількості, нам буде все одно, скільки танків вони зариють".

Росія знімає зі зберігання танки Т-54 та Т-55 - актуальне

Раніше повідомлялося, що розконсервовані старі танки Т-54 і Т-55 росіяни стягують з далекого сходу. Міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm опублікувало супутникові фото.

За словами оглядача Коваленка, Росія зможе відправити на фронт лише невелику частину з багатьох тисяч бронемашин, наявних у неї в запасах.