Києву "світить" удвічі більше легких танків від Франції, поділився народний обранець / скріншот

У Франції мають намір збільшити майже вдвічі поставки легких танків AMX-10RC в Україну.

Про це голова постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат Єгор Чернєв повідомив у соціальній мережі Facebook. Чернєв зустрівся французькими сенаторами з оборонного комітету, які лобіюватимуть у Сенаті Франції питання постачання зброї Україні.

Нардеп зазначив, що французькі сенатори звернуться до міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню для прискорення постачання Україні танків, літаків, далекобійних ракет та снарядів.

Відео дня

"Перший результат роботи "французького лоббі" вже є. Мій друг, сенатор Філіп Фоліо вже зміг добитися від міністра оборони Франції обіцянки збільшити поставки легких танків AMX-10RC майже вдвічі від запланованого. І це лише початок", - заявив Чернєв.

Допомога Україні - новини, які варто знати сьогодні

Як повідомляв УНІАН, 4 січня президент Володимир Зеленський повідомив, що Франція передає Україні легкі танки AMX-10RC та бронетранспортери Bastion.

24 лютого Польща передала українській державі перші чотири танки Leopard 2 A4. Пізніше - на початку лютого, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що наприкінці цього місяця в нашу країну можуть прибути понад 20 бойових танків Leopard 2 - 18 німецьких та три португальських.

Вас також можуть зацікавити новини: