Ракети Taurus здатні посилити вогневу міць України, вважає експерт / фото wikimedia.org

Оголошення урядом Німеччини найближчим часом про передачу Україні далекобійних ракет Taurus не змінить кардинально ситуацію, але посилить вогневу міць Сил оборони.

Про це керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко сказав в ефірі телемарафону. За його словами, важливо те, що ці ракети досягатимуть цілі в окупованому Криму і на окупованих територіях на півдні та на сході. За його словами, йдеться про необхідність знищення там ворожих штабів, складів зі зброєю, місць скупчення сил і засобів, логістики, зокрема, мостів.

Мусієнко зазначає, що дуже важливо застосовувати паралельно крилаті, балістичні ракети й дрони, щоб дезорієнтувати ворога, як роблять окупанти, проводячи свої атаки. "Ми можемо робити так само, але нам не вистачає для цього ATACMS, які б завдавали потужні удари", - зазначив він. При цьому Мусієнко підкреслив, що великим досягненням вже сьогодні є успішні атаки по об’єктах на півдні, особливо в Криму, де є багато засобів ППО. "В них там багато засобів ППО. Зараз Севастополь прикривають засобами ППО краще, ніж Москву. Севастополь легше захищати, бо розміри менші і підльоти можна контролювати", - наголосив експерт.

Відео дня

За його словами, необхідно робити все для того, щоб ракети не були перехоплені засобами ППО, бо навіть найкращі ракети не є на 100% не вразливими для російських засобів ППО. Він додав, що тому комбінування різних видів атак давало б ефект.

Говорячи про можливість надання Україні винищувачів F-16, Мусієнко зазначив, що сьогодні в публікації у The Washington Post йдеться про ймовірність їх надходження в Україну лише влітку 2024 року. "Вони (йдеться про винищувачі F-16 - Ред.) дуже потрібні. Але зараз треба проводити контрнаступальні дії без них", - сказав експерт.

Допомога Україні від Німеччини - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, влада Україна вперше запросила у Німеччини ракети Taurus в травні, коли ЗСУ готувалися до контрнаступу. Ця німецько-шведська крилата ракета призначена для високоточних ударів і дальність її дії становить до 500 кілометрів.

Уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про передачу Україні цих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: