Експерт пояснив, як далекобійні ракети Taurus допоможуть Україні у війні з РФ

Ракета Taurus досягатиме Криму, але треба розуміти, що Севастополь більш захищений ППО, ніж Москва, зазначив експерт.

Оголошення урядом Німеччини найближчим часом про передачу Україні далекобійних ракет Taurus не змінить кардинально ситуацію, але посилить вогневу міць Сил оборони.

Про це керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко сказав в ефірі телемарафону. За його словами, важливо те, що ці ракети досягатимуть цілі в окупованому Криму і на окупованих територіях на півдні та на сході. За його словами, йдеться про необхідність знищення там ворожих штабів, складів зі зброєю, місць скупчення сил і засобів, логістики, зокрема, мостів.

Мусієнко зазначає, що дуже важливо застосовувати паралельно крилаті, балістичні ракети й дрони, щоб дезорієнтувати ворога, як роблять окупанти, проводячи свої атаки. "Ми можемо робити так само, але нам не вистачає для цього ATACMS, які б завдавали потужні удари", - зазначив він. При цьому Мусієнко підкреслив, що великим досягненням вже сьогодні є успішні атаки по об’єктах на півдні, особливо в Криму, де є багато засобів ППО. "В них там багато засобів ППО. Зараз Севастополь прикривають засобами ППО краще, ніж Москву. Севастополь легше захищати, бо розміри менші і підльоти можна контролювати", - наголосив експерт.

За його словами, необхідно робити все для того, щоб ракети не були перехоплені засобами ППО, бо навіть найкращі ракети не є на 100% не вразливими для російських засобів ППО. Він додав, що тому комбінування різних видів атак давало б ефект.

Говорячи про можливість надання Україні винищувачів F-16, Мусієнко зазначив, що сьогодні в публікації у The Washington Post йдеться про ймовірність їх надходження в Україну лише влітку 2024 року. "Вони (йдеться про винищувачі F-16 - Ред.) дуже потрібні. Але зараз треба проводити контрнаступальні дії без них", - сказав експерт.

Допомога Україні від Німеччини - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, влада Україна вперше запросила у Німеччини ракети Taurus в травні, коли ЗСУ готувалися до контрнаступу. Ця німецько-шведська крилата ракета призначена для високоточних ударів і дальність її дії становить до 500 кілометрів.

Уряд Німеччини найближчим часом може оголосити про передачу Україні цих ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: