Росія тисне абсолютно по всій смузі навколо Авдіївки, ЗСУ постійно у боях, заявив Жорін / фото instagram.com/libkos

Максим Жорін із третьої ОШБр зробив нову заяву про ситуацію навколо Авдіївки. Заступник командира бригади каже, що там надзвичайна кількість піхоти РФ.

Збройні сили постійно у боях, Росія тисне абсолютно по всій смузі навколо Авдіївки, сказав військовий. За його словами, є певна зміна у характері бойових дій.

"П**ори зараз тиснуть абсолютно по всій смузі навколо Авдіївки. Звісно, що тактика ворога змінилась, бо не можна воювати однаково в полі, в лісосмузі та в міській забудові. Характер дій відрізняється, проте загальна стратегія залишається: ах***вша кількість піхоти, підсилена авіацією, артилерією, технікою", - сказав він.

Відео дня

Водночас Жорін уточнив, що 3 ОШБр звикла до такого загострення. "Для нашої бригади, з моменту, як нас завели на цей напрямок, в цілому мало що змінилось - ми постійно в боях, або відбиваємо штурми, або реалізовуємо власні контратакуючі дії", - уточнив він.

Чому Росія змогла взяти Авдіївку - що каже 3 ОШБр

Після відступу ЗСУ з Авдіївки заступник командира 3 ОШБр (бригаду у лютому в рамках ротації кинули на цей напрямок) Жорін озвучив думку, чому так сталося. За словами військового, не існує чарівної панацеї, яка могла з все змінити, тож перевага РФ під Авдіївкою, це не тільки наслідок відсутності F-16 в Україні. Це також про дефіцит зброї та людей, здатних виконувати бойові задачі, уточнив він.

Водночас Жорін дав важкий прогноз щодо подальших подій на фронті та припустив, що у майбутньому Україна може піти на нові ситуативні відступи з позицій.

Вас також можуть зацікавити новини: