Україна має готуватися до нових ситуативних відступів, уточнили в 3 ОШБр / Колаж УНІАН, фото instagram.com/libkos, фото скріншот

Заступник командира третьої ОШБр, відомої Україні останніми боями за Авдіївку, попередив: подальші бойові дії будуть важкою історією, нація має готуватися до можливих ситуативних відступів.

Про це Максим Жорін сказав у коментарі NV, аналізуючи причини відступу з Авдіївки. За його словами, не існує чарівної пігулки, здатної в мить змінити поле бою.

"Панацея полягає в тому, що ми повинні мобілізуватися всі, і готуватися, що це буде важка і складна історія, в якій нам доведеться зібратися, щоб перемогти", - попередив він.

Відео дня

Жорін погоджується з тим, що наявність бойової авіації дала б змогу частково стримати Росію і не дозволити їй літати небом. Тоді захищати Авдіївку було б легше, але суттєво це нічого не змінило б. "Питання було б виключно в проміжку часу, який би ми за рахунок цього виграли", - пояснив військовий.

Щоб переграти ситуацію, Україні потрібне не тільки закрите небо, а й артилерія, особовий склад, броньована техніка - усього цього зараз не вистачає для виконання бойових завдань. "Нам потрібні резерви у вигляді військовослужбовців. По всіх цих моментах у нас є проблеми", - акцентував він.

Жорін вважає, що війна зводиться до такого:

"Маючи людей, але не маючи території, ми можемо звільнити ті території. Маючи території, і не маючи людей, ми не зможемо захистити цю територію"

Військовий дав прогноз, що після Авдіївки можливі нові неприємні рішення, але зараз ЗСУ максимально працюють над тим, щоб ліквідувати якомога більше військових РФ.

"Ми повинні бути готові до таких не дуже приємних рішень, як з Авдіївкою", - сказав він.

Сьогодні ЗСУ відійшли ще далі від Авдіївки

Сьогодні стало відомо, що армія України відійшла ще далі від Авдіївки. Про це оголосив речник прес-центру Таврійського напряму Дмитро Ліховій. Ідеться про невеликі села Північне та Степове (разом у них до війни проживало до ста мешканців, зазначив він).

Водночас станом на 27 лютого ЗСУ стабілізували лінію оборони на Авдіївському напрямку в трьох точках. Це підтверджував командувач військ "Таврія" Олександр Тарнавський. Фактично, бої йдуть на підступах до лінії Тоненьке - Орлівка - Бердичі.

Вас також можуть зацікавити новини: