Атака морськими дронами на Севастопольську бухту / скріншот

У Криму ще сезон не розпочався, але там вже дуже гаряче. А все - через атаки дронами. У Севастополі запевняють, що "паніки немає", все добре. Директор Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі 1+1 назвав головну загрозу для Чорноморського флоту.

Він нагадав, що повномасштабне вторгнення РФ починалося з того, що окупанти мали абсолютну перевагу на морі перед Україною за кількістю кораблів, за можливостями, за кількістю літаків.

"І де зараз ця перевага? Вона зникла, вона розчинилася, її немає. А так сталося, тому що українські сили зуміли ефективно використати протикорабельні ракети, авіацію, тому що зараз використовують надводні дрони", - заявив Мусієнко.

За його словами, зараз твориться історія з майбутньої деокупації Криму, адже надводні дрони, які не коштують багато, на їхнє виготовлення йде небагато часу, можуть фактично знищувати кораблі, які коштують мільйони.

"Я вірю, що ми все ж таки зрештою побачимо за певний період часу, як ось ці дрони будуть топити кораблі просто у Севастопольській бухті... У нас сьогодні є на це потенціал і можливості", - каже експерт.  

Мусієнко переконаний, що надводна складова дронів має стати пріоритетним напрямком для нашої оборонної промисловості.

Вибухи у Севастополі 22 березня

Так звана влада окупованого Росією Криму заявила, що вранці 22 березня їхній флот атакували надводні безпілотники. Стверджувалося, що ППО відпрацювала по повітряній цілі. Військові кораблі нібито не постраждали.

За словами окупантів, від вибухів знищених морських безпілотників у деяких будівлях повибивало скло, а постраждалих немає.

А у понеділок, 20 березня, у Криму також лунали вибухи. Тоді повідомлялося про атаку БПЛА в Джанкої