Росіяни перекинули ТОС-1А "Сонцепік" під Бахмут: Жданов назвав причину

За словами експерта, до цього вогнеметні системи перебували на балансі військ хімічного, біологічного та радіаційного захисту РФ.

Перекидання росіянами важких вогнеметних систем "Сонцепік" та десантників під Бахмут Донецької області пов'язана з їхніми невдалими спробами прорватися на самих "гарячих" напрямках фронту.

"Вони зараз у Бахмут стягнули саму боєздатну, останню кадрову штурмову піхоту, яка є у збройних силах РФ. Контрактники з числа десантників. Їх вже розбавляють мобілізованими, але поки що кістяк там зберігається контрактний", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, щоб посилити десантників, російським командуванням ухвалено рішення передати їм ТОС-1А "Сонцепік".

"До цього ТОС перебували на балансі військ хімічного, біологічного та радіаційного захисту. А зараз ухвалено рішення про те, щоб їх передати у повітряно-десантні війська. Це говорить про те, що вони збираються максимально посилити можливості ПДВ. Швидше за все, це пов'язано з невдалими спробами на ділянках Лиманського, Бахмутського, Авдіївського, Мар'їнського напрямків. Швидше за все, саме з цим пов'язана передача важких вогневих систем. Так, це ускладнить ситуацію, але я сподіваюся, що наш Генеральний штаб вживе відповідних заходів, щоб зустріти ці "Сонцепіки" у всеозброєнні", - заявив Жданов.

ТОС "Сонцепік" стягують під Бахмут - що повідомлялося

Нагадаємо, раніше Жданов насторожував заявою, що ситуація у Бахмуті Донецької області залишається критичною, і росіяни змінюють тактику та стягують туди ТОС "Сонцепік".

До цього Інститут вивчення війни, посилаючись на геолокаційні відео, попереджав, що армія РФ могла перекинути на Бахмутський напрямок вогневу систему "Сонцепік".