Коваленко показав новий "шедевр" росіян / фото t.me/zloyodessit

Росіяни почали встановлювати так звані "курники" на важкі вогнеметні системи ТОС-2. Черговий "шедевр" російського ВПК показав і висміяв військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"У принципі, здається логічним, але з урахуванням тенденцій - ні. "Курники" не встигають за розвитком засобів поразок, які все більше орієнтуються на атакуючі, маневрені камікадзе, з перевагою кумулятивного засобу ураження в якості бойової частини", - зазначив він.

На його думку, скоро рахунок "відстріляних" ТОС-2 почне зростати.

Відео дня

"Ними намагаються спішно замінити ТОС-1А, які більш технологічно складна у виробництві, а потрібно швидко і багато. Тому і віддано перевагу більш мобільному, колісному шасі. Так само переглянута концепція термобаричного боєприпасу і застосовується ТБС-М3 меншої потужності, але більшої дальності - до 15 км.з іншого боку, виживаність і прохідність нижче у ТОС-2. Щасливого полювання!" - додав Коваленко.

Втрати Росії в Україні - дані ВСУ

Нагадаємо, загальні бойові втрати Росії в Україні за час повномасштабного вторгнення орієнтовно склали близько 302 420 чоловік особового складу.

Також Росія втратила не менше: танків - 5 241, бойових броньованих машин - 9 877, артилерійських систем - 7 292, реактивних систем залпового вогню - 850, засобів протиповітряної оборони - 566.

Вас також можуть зацікавити новини: