Битва за Авдіївку вступає у вирішальну фазу / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

На Авдіївському напрямку Росія проводить перегрупування і готується до третьої хвилі масованого штурму, яка, ймовірно, буде потужнішою, ніж дві попередні. Такого висновку дійшов військовий аналітик Олександр Коваленко, спостерігаючи за ситуацією навколо цього міста.

За його словами, в останні дні більшість атак на Авдіївському напрямку ведуть підрозділи зі складу так званого "першого армійського корпусу", тобто загони терористичного угруповання "ДНР". У той же час регулярна російська армія, що має більш боєздатні частини, ходить в атаки набагато рідше.

Коваленко впевнений, що це вказує на проведення агресором "ретельного" перегрупування і доукомплектування підрозділів після раніше понесених важких втрат.

Відео дня

"Причому підготовка ґрунтовна. (...) Відповідно, третя хвиля наступу, куди більш потужна, ніж попередні дві, може відбутися до кінця грудня, вже протягом найближчих тижня – двох", – говорить експерт.

За словами Коваленка, російське командування встановило два "дедлайни" для взяття Авдіївки – до Нового року або до березневих "виборів" Путіна.

Підвищену активність росіян по всій Східній лінії фронту аналітик теж пов'язує з прийдешнім третім штурмом Авдіївки. На його думку, так росіяни хочуть "випробувати удачу" і спробувати просунутися на інших ділянках, щоб реалізувати план "Б" у разі невдачі із захопленням Авдіївки.

Ситуація на фронті - останні новини

Як писав УНІАН, втрати Росії в Україні на Авдіївському напрямку зараз на 25% більші, ніж були при штурмі Бахмута. Зараз біля Авдіївки зосереджено не менше 40 тисяч російських військовослужбовців, що в рази більше, ніж український гарнізон.

Військовий експерт Роман Світан висловив думку, що втрата Авдіївки загрожує обвалом всієї лінії оборони на Сході і втратою контролю над значними територіями Донбасу. За його словами, важлива не настільки Авдіївка, як населений пункт, а як укріпрайон, який створили на її території.

Вас також можуть зацікавити новини: