В багатьох областях України оголошено повітряну тривогу / фото ua.depositphotos.com

У ніч проти 2 липня в низці областей України оголошували повітряну тривогу. Російські окупанти запустили ударні дрони з південного напрямку. 

Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Також військові попередили про роботу сил протиповітряної оборони в Миколаївській та Запорізькій областях.

Починаючи з 00:00 2 липня, у ПС ЗСУ повідомляли про загрозу застосування ворогом ударних дронів на Херсонщині, Миколаївщині, Дніпропетровщині, Кіровоградщині. О 01:18 повідомлялося про загрозу застосування БПЛА у Черкаській області. Водночас на Сході – загроза застосування балістичного озброєння.

Відео дня

Оновлено 01:30: Загроза застосування російськими окупантами ударних БПЛА поширилася і на Вінничину, повідомили в Повітряних силах.

Станом на 01:39 карта повітряних тривог в Україні виглядає так:

скріншот

Оновлено 01:59: Відбій загрози застосування балістичного озброєння для Полтавської, Донецької та Харківської областей, заявили в Повітряних силах ЗСУ.

Оновлено 02:19: У Київській області (без Києва) є загроза застосування ворогом ударних БПЛА з південного напрямку. У Повітряних силах закликали терміново пройти до укриттів.

У Київській області вже оголосили повітряну тривогу.

Оновлено 02:26: Загроза застосування ворогом ударних дронів поширилася і на Київ. 

Оновлено 02:30: Тривогу оголосили в Києві та Житомирській області. 

Тривога в Україні станом на 2:30 / скріншот

Оновлено 02:37: У Миколаївській області – відбій повітряної тривоги.

Оновлено 02:49: У Києві працює ППО, підтвердили в Повітряних силах.

Тим часом у Дніпропетровській, Херсонській областях оголошено відбій тривоги.

Оновлено 02:54: Рух ворожих дронів зафіксовано на Київщині.

"Київська область! Зафіксовано рух ворожих БпЛА! У регіоні працює ППО. Дотримуйтеся інформаційної гігієни – не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників. Не нехтуйте правилами безпеки. Залишайтеся в укриттях до закінчення повітряної тривоги", – повідомили в КОВА. 

Оновлено 03:02: У Черкаській, Вінницькій, Житомирській та Кіровоградській областях оголошено відбій тривоги.

Станом на цю мить "червоними" залишаються Київ та Київська область. Також вже кілька місяців відбою немає на Луганщині та в Криму.

Оновлено 03:20: У Києві та Київській області оголошено відбій повітряної тривоги. 

Оновлено 03:59: У КМВА підбили перші підсумки ворожої атаки дронами:

"Чергова повітряна атака ворога на Київ. Цього разу ворог застосував БПЛА, за попередньою інформацією – баражуючі боєприпаси "Shahed". Це перша атака іранськими дронами по Києву з початку місяця і за останні 12-ть днів. Силами і засобам нашої ППО всі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено. Дякуємо охоронцям нашого неба за відмінну роботу! Інформації щодо потерпілих чи руйнування на разі не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються. Слідкуйте за новими повідомленнями", – наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Атаки дронів по Україні

В ніч проти 28 червня українські захисники знищили шість ударних безпілотних літальних апаратів типу "Shahed-136/131". Загарбники атакували Україну з південно-східного напрямку.

Раніше у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили, що Росія може вести з Іраном переговори не лише про постачання дронів типу Shahed-136/131, а й інших БЛПА. При цьому представник ГУР Вадим Скібіцький наголосив, що серійного виготовлення "Шахедів" на території Росії українська розвідка поки не бачить.

Вас також можуть зацікавити новини: