Ігор Романенко пояснив нюанси ворожого наступу на Часів Яр / колаж УНІАН зі скріншотів

Наступ Росії 2024 на місто Часів Яр (Донецька область) візуально схожий на тризуб.

Одне вістря тризубого наступу - Богданівка, південніше - Іванівське, а посередині супротивник намагається рухатися на сам Часів Яр, поділився думкою генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі каналу "FreeДом". За його словами, загарбники намагаються вдертися в східну частину міста.

"Якщо подивитися на карту в районі Часового Яру, то дії ворога можна охарактеризувати візуально як тризуб... Залишається принципово важливим для їхніх планів, звичайно, просування на Покровськ, але це неможливо без захоплення Часового Яру. Тому відбувається такого роду концентрація військ і дії на цих трьох напрямках", - заявив експерт.

Відео дня

Офіцер підкреслив, що Часів Яр розташований на височині і є серйозним опорним оборонним пунктом української системи оборони в цьому місці.

Ось де Часів Яр - карта бойових дій сьогодні така / скріншот з deepstatemap.live

Важливі новини - Часів Яр сьогодні у центрі уваги

Президент Володимир Зеленський наприкінці березня попереджав, що росіяни здатні піти у великий наступ наприкінці весни чи на початку літа. Окупанти нині намагаються рухатися вперед на низці напрямків і отримують гідну відсіч від Сил оборони України.

За відомостями Генштабу Збройних сил України, опублікованими вранці 13 квітня, на Бахмутському напрямку відбито понад 30 ворожих атак. Зокрема, атаки загарбників відбито біля Часового Яру.

Аналітики DeepState написали, що загарбники окупували село Богданівка (Донецька область) і просунулися біля Часового Яру. Пізніше в Міноборони заявили, що за Богданівку йдуть інтенсивні бої.

Вас також можуть зацікавити новини: