Україна знищує російські літаки / фото Міноборони РФ

Під час унікальної операції українських розвідників влітку 2023 року в Росії повністю знищили один і пошкодили два бомбардувальники Ту-22М3. Головний нюанс полягав у тому, що це були боєздатні літаки, повідомив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Як зазначив експерт, станом на 2023-й рік на озброєнні РФ значилися 62 Ту-22М різних модифікацій.

"Але 30 з них мають різного рівня, від дрібних до важких, несправності. Деякі з літаків використовуються у форматі "канібалізму", для підтримки робочого стану інших літаків. Тобто, знищені і пошкоджені були не просто літаки, а саме ті деякі, які могли виконувати бойові завдання", - написав Коваленко.

Відео дня

Спецоперація зі знищення Ту-22М3

Як писав УНІАН, у серпні 2023 року українська розвідувальна група проникла на територію РФ. Вони знищили російський бомбардувальник ТУ-22М3 і вивели з ладу ще два.

Герой України Олег Бабій загинув під час повернення з цього завдання. Разом з іншими бійцями він подолав пішки понад 600 кілометрів територією російських загарбників. У глибокому тилу їм вдалося знищити один ТУ-22М3 і ще два вивести з ладу. Повертаючись на підконтрольну Україні територію, розвідувальна група потрапила в засідку і вступила у нерівний бій з російськими окупантами. Полковник Бабій отримав смертельне поранення, прикриваючи відхід своїх побратимів.

Вас також можуть зацікавити новини: