У Білорусі заявляють, що готові разом з Росією "захищати" "Союзну державу"

Сьогодні російські війська вперше з кінця серпня вдарили по українських містах з повітряного простору Білорусі.

У Білорусі заявили, що створили з росіянами спільне військове угруповання. 

Про це заявив білоруський міністр оборони Віктор Хренін, цитують російські ЗМІ.

Нібито це угруповання готове до розгортання для "збройного захисту" Союзної держави.

"Ухвалено необхідні рішення і для забезпечення колективної безпеки. Регіональне угруповання військ і сил Білорусі та Росії готове до розгортання і виконання завдань щодо збройного захисту "Союзної держави", - сказав він.

Роль Білорусі у війні Росії проти України

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко, лояльний до агресивної політики свого єдиного союзника Володимира Путіна, з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну надав Кремлю у користування військові бази республіки. Саме з території Білорусі російські танки проривали кордон з Україною.

З території Білорусі ведеться ракетний обстріл українських міст

І хоч сам Лукашенко намагається заперечити факт військової співпраці з путінським режимом, на Білорусь, як і на Росію, накладені нові європейські санкції.

Разом з тим наразі регулярна білоруська армія не бере прямої участі у вторгненні в Україну. Хоча деякі експерти вважають це питанням часу. Москва продовжує вербувати на війну окремих білоруських "добровольців", організувавши їм навчання на території РФ. 

Сьогодні російські війська вперше з кінця серпня вдарили по українських містах з повітряного простору Білорусі з Ту-22 м3 стратегічної авіації.

В цілому, на думку проекту "Беларускі Гаюн", загроза ракетного обстрілу України з боку Білорусі зберігатиметься до кінця року.

Вас також можуть зацікавити новини: