Цю систему розробили з урахуванням досвіду у війні в Україні / фото Rheinmetall

У Німеччині офіційно підтвердили постачання Україні системи повітряної розвідки нового покоління Luna. Її передача відбудеться протягом цього року.

"Повітряно-десантні безпілотні засоби ближньої розвідки нового покоління тепер будуть розгорнуті в Україні", - повідомляє німецький оборонний концерн Rheinmetall

Технологічна група з Дюссельдорфа відповідатиме за поставку Luna Збройним силам України від імені Німеччини.

Відео дня

Розміщене зараз замовлення становить невелику двозначну суму в мільйонах євро. У компанії зазначили, що це ще один важливий внесок у підвищення можливостей українських збройних сил за рахунок передових технологій.

Оперативний досвід війни в Україні показав вирішальну роль результатів розвідки в режимі реального часу в проведенні операцій. Система Luna NG була розроблена саме для цієї мети.

"Це одна з новітніх систем безпілотної повітряної розвідки, класифікації та виявлення об'єктів у режимі реального часу", - повідомляє концерн.

Система Luna для України

13 серпня ЗМІ повідомили, що німецька оборонна компанія Rheinmetall до кінця року передасть Україні безпілотну систему Luna New Generation. Вона складається з наземної станції управління з декількома дронами, стартової катапульти та військових вантажівок.

БПЛА здатний здійснювати понад 12 годин польоту. Дальність зв'язку перевищує 100 км та забезпечує просторове покриття понад 30 тисяч кілометрів квадратних.

Вас також можуть зацікавити новини: