В багатьох областях України повітряна тривога / скріншот

Вночі 6 серпня в низці областей України оголошено повітряну тривогу. В Одеській області була ракетна небезпека, в решті – існує загроза застосування ударних БПЛА. 

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Раніше повідомлялося, що ворог випустив кілька груп ударних БПЛА.

Станом на 00:17 повітряну тривогу оголошено в Донецькій, Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, Харківській, Черкаській, Полтавській, Одеській та Вінницькій областях. Згодом тривогу оголосили і на Запоріжжі.

Відео дня

Оновлено 00:34: У Хмельницькій області оголошено повітряну тривогу. У ПС ЗСУ попередили про загрозу застосування в області ударних дронів.

Карта тривог станом на 00:36 6 серпня / скріншот

Оновлено 00:55: У Повітряних силах повідомили про пуски ворогом ракет напрямку Кіровоградської області – ймовірно, "Калібри". Крім того, у Житомирській області є загроза застосування ударних дронів. Там, а також на Дніпропетровщині, оголосили повітряну тривогу. Тим часом на Полтавщині, Харківщині та Одещині пролунали сирени на відбій. 

Оновлено 01:01: За даними ПС ЗСУ, ударні БпЛА "Shahed" рухаються в напрямку Старокостянтинова Хмельницької області. 

Оновлено 01:07: Тривогу оголосили в Києві та Київській області. На Київщині ракетна загроза, повідомили в Повітряних силах. Також військові попереджають про загрозу застосування ударних БпЛА "Shahed" на Одещині.

Оновлено 01:20: У ПС ЗСУ повідомили, що ворожа ракета – на кордоні Вінницької і Житомирської області. Рухається у західному напрямку.

Тим часом на Хмельниччині лунають вибухи. У Хмельницькій ОВА це підтвердили і додали, що в області працює ППО. 

Оновлено 01:43: У більшості областей – відбій повітряної тривоги. Станом на зараз "червоними" залишаються Хмельницька та Запорізька області. 

 

Атаки РФ по Україні

Ввечері 5 серпня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Україні. У Повітряних силах ЗСУ повідомляли про пуски ракет "Калібр" та "Кинджал".

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що окупанти били по Хмельницькій області та підприємству "Мотор-Січ", розташованому в Запорізькій області. Частину ракет вдалося збити силам ППО.

Ближче до ночі росіяни скинули авіаційну бомбу на центр переливання крові на Харківщині. Внаслідок ворожої атаки є загиблі та постраждалі.

Вас також можуть зацікавити новини: