У Пентагоні роздумують над фінансування Starlink в Україні / фото REUTERS

Міністерство оборони США отримало звернення від засновника компанії SpaceX Ілона Маска про фінансування мережі супутникового зв’язку Starlink в Україні.

Про це агенції AP сказав американський посадовець на умовах анонімності.

Він уточнив, що питання обговорювалося на зустрічах у Пентагоні та на рівні керівництва, але поки що остаточне рішення не ухвалено.

Відео дня

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх додала, що відомство "перебуває на зв’язку зі SpaceX" щодо ситуації із системою Starlink в Україні, відмовившись оголошувати які-небудь інші подробиці.

Нагадаємо, 13 жовтня компанія Ілона Маска звернулася до Пентагону з проханням взяти на себе фінансування роботи комплексів супутникового зв’язку Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв’язок українських військових у зоні бойових дій. Відповідний лист компанії до Пентагону був надісланий "минулого місяця". Маск підтвердив цю інформацію.

Starlink в Україні: що відомо

Близько 20 тис. супутникових одиниць Starlink було передано Україні.

Starlink — проект американської компанії SpaceX щодо розробки високопродуктивної супутникової платформи для виготовлення супутників зв'язку та запусків великої їх кількості у космос. Система надає доступ до широкосмугового інтернету у будь-якій точці планети.

Також стало відомо, що Ілон Маск відхилив запит України на підключення до системи супутникового інтернету Starlink на окупованих Росією територіях.

Вас також можуть зацікавити новини: