Вагнерівці, які перейшли на бік України, розповіли, як їх завербували / скріншот ілюстративаний

Колишні війсковополонені росіяни, які воювали у лавах ПВК "Вагнер", а згодом перейшли на бік України і нині воюють у складі "Російського добровольчого корпусу", розповіли, як їх завербували, як готували до фронту, як із ними поводилися в полоні та що змінило їхній світогляд. Відповідне відео публікує Telegram-канал "Настоящее Время".

За їхніми словами, у ПВК "не знаєш, кому можна довіряти, кому не можна довіряти".

"Просто виконуєте одну задачу. А то потім ти почнеш сіяти смуту - це дійде до тих, хто стоїть вище, і тебе звільнять", - розповів один із полонених.

За його словами, російське військове керівництво "просто кидає їх на м'ясо".

"Коли ти підписуєш контракт, там це все зазначено: що у разі дезертирства – розстріл, у разі невиконання наказу – розстріл, у разі мародерства – розстріл", - розповів росіянин.

Інший співбесідник зазначив, що так званий батальйон "Шторм-Z" - це такий собі "штрафбат" в современной российской армии.

"Цей підрозділ призначений для розвідки боєм. Тобто, скільки людей є у так званого опонента озброєння, як вони відбиваються і як вони взагалі реагують. Просто 20-30 людей відправили, 5 повернулися, і далі інформація передається", - сказав військовий.

Війна в Україні - останні новини

Стали відомі найсвіжіші серйозні втрати Росії в Україні. Так, Сили оборони за п'ятницю, 1 лютого, вразили десять районів зосередження російських загарбників. Зокрема, авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника. Крім того, підрозділами ракетних військ завдано ударів по 3 складах боєприпасів ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: