Росії також вкрай складно буде захистити свою енергетичну інфраструктуру / скріншот

У Росії недостатньо систем протиповітряної оборони, щоб захистити об'єкти критичної інфраструктури від можливих атак. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військовий оглядач Владислав Селезньов.

"Справа в тому, що територія навіть європейської частини РФ вельми і вельми велика, а значить, систем протиповітряної оборони, які необхідні для того, щоб закрити всі стратегічні об'єкти того самого енергетичного комплексу Російської Федерації, потрібно багато", - сказав він. 

Зокрема, експерт уточнив, що зараз чималу частину комплексів ППО росіяни використовують саме на фронті. Тому, на його думку, РФ так само критично не вистачає систем ППО, як і українським Силам оборони, щоб надійно закрити всі об'єкти критичної інфраструктури.

Відео дня

Селезньов також додав, що не впевнений у тому, що готовність України до ведення симетричних дій точно зупинить російську окупаційну армію від спроб реалізувати тактику ракетного терору. 

"Але те, що росіяни повинні чітко розуміти, що за їхні злочинні злодіяння буде відповідна реакція і відплата, я думаю, це справедливо", - сказав він.

За словами військового оглядача, Росії також вкрай складно буде захистити свою енергетичну інфраструктуру, в тому числі, і через роботу на її території українських розвідників і партизанів.

"Це означає, що викликом, з яким зіткнеться цієї зими РФ у разі активізації кейса масштабних ракетних атак, буде вкрай складно протистояти", - вважає Селезньов.

Він також нагадав, що більша частина російської ППО зосереджена в районах Москви і Підмосков'я, а також тимчасово окупованого Криму, зокрема Севастополя. Але це, додав експерт, не заважає систематично з'являтися там "бавовні".

"ЗСУ знайшли ключик, щоб зламати російську... багаторівневу систему протиповітряної протиракетної оборони над Кримом і Севастополем. Тому очевидно, що немає такої зброї, яка б абсолютно повністю, зі стовідсотковою гарантією забезпечувала прикриття важливих об'єктів...", - упевнений він.

Атаки на російську інфраструктуру

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна може атакувати російську нафтогазову інфраструктуру у відповідь на удари по українській енергосистемі в зимовий період.

Міністр вважає перебільшеним страх того, що напад на здатність Росії видобувати або транспортувати нафту і газ призведе до стрибка цін. Він підкреслив, що інші виробники можуть компенсувати пропозицію.

Вас також можуть зацікавити новини: