У Росії запланували загальну мобілізацію - військовий експерт

Потужності російських полігонів не дозволяють підготувати у стислі терміни більш ніж 90 тисяч людей, вважає Денис Попович.

Військовий експерт Денис Попович вважає, що у січні в Росії почнеться загальна мобілізація.

"Потужності російських полігонів не дозволяють підготувати у стислі терміни більш ніж 90 тисяч людей. У Росії на грудень, або січень запланована нова хвиля мобілізації, яка тепер буде не частковою, а загальною. Хоча мобілізація, яку називали частковою, не припинялась. Вона перейшла у прихований спосіб", - сказав Попович для "Еспресо".

За словами військового експерта, дотепер росіянам приходять повістки.

"Указу президента РФ не було, що мобілізація зупинилася. Була лише заява, що мобілізація припиняється. Для військкоматів це не є підставою для закінчення мобілізації, тому вони продовжують роздавати повістки. І вони хочуть підсилити ці процеси. Це може відбуватися в залежності від втрат на фронтах, а втрати у них значні. Тому немає сумнівів, що мобілізація у РФ буде прискорюватися", - додав Попович.

Мобілізація в Росії 

21 вересня Путін у відповідь на військові поразки на фронті оголосив у Росії часткову мобілізацію. Проте вже за місяць заявив, що її завершено.

На думку західних експертів, хід примусової мобілізації тимчасово призупинили, щоб звільнити бюрократичну пропускну здатність для звичайного осіннього призову.

За даними ЗМІ, міністерство Шойгу зібрало щонайменше 492 тисяч мобілізованих

Мобілізованих після стихійних навчань зі зброєю кидають на найгарячіші ділянки фронту. Серед резервістів відзначається вкрай низька мотивація, фіксують непоодинокі випадки втечі солдат з військових частин.

У російських містах вже з'являються повідомлення про смерть новобранців на війні.