У розвідці підтвердили ліквідацію організатора катівень на Херсонщині Москаленка

За даними ЗМІ, автомобіль колаборанта було підірвано 17 березня.

Днями на тимчасово окупованій території було ліквідовано зрадника України Сергія Москаленка, який був організатором катівень на Херсонщині.

Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, зрадник, 1978 року народження, був жителем Нової Каховки та власником місцевої охоронної фірми.

"Під час окупації пішов на співпрацю з росіянами та отримав посаду так званого начальника СІЗО, де над полоненими українцями вчиняли нелюдські тортури", - сказано в повідомленні.

Видання "Нова Каховка. Сіtу" 18 березня повідомило про загибель місцевого колаборанта, власника новокаховської охоронної фірми "Ягуар" Сергія Москаленка.

Згідно з інформацією, автомобіль колаборанта було підірвано 17 березня ввечері після того, як він від’їхав від будівлі селищної ради Ювілейного Херсонського району.

Також зазначається, що у вересні 2022 року Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила Москаленку про підозру в колабораційній діяльності - добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК).

За даними видання, загибель Москаленка вказує на глибокі внутрішні конфлікти між місцевими колаборантами та представниками окупаційних адміністрацій. Зокрема, серед претензій до Москаленка були звинувачення у привласненні награбованого у місцевих жителів без згоди "вищого керівництва".

Ліквідація колаборантів

Як повідомляв УНІАН, 14 березня, в центрі тимчасово окупованого Мелітополя у районі вулиці Героїв України пролунав потужний вибух. Був підірваний автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, який належить власнику місцевої транспортної компанії, зраднику України Івану Ткачу. Його доставили в лікарню, але не врятували - він гигнув від отриманих травм.

13 березня російські ЗМІ вдруге заявили, що на так званого "заступника голови вца" окупованої Нової Каховки на Херсонщині Віталія Гура скоїли замах. Він нібито перебуває в лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: