У ВМС про "Оленегорський горняк": до Північного флоту він вже не повернеться

Подальша доля підбитого корабля не зрозуміла.

Російський десантний корабель "Оленегорський горняк", який входив до Північного флоту, вже не повернеться на попереднє місце базування.

Про це сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у ефірі телемарафону. Він зазначив, що на цей час немає достовірної інформації в якому він точно стані і його "подальша доля не зрозуміла".

Плетенчук зазначив, що там "цікавіша історія" як "Оленегорський горняк" потрапив у Чорне море.

"Це Північний флот і він був серед тих великих десантних кораблів, які РФ перекинула в акваторію Чорного моря для того, щоб проводити десантні операції на нашому південному узбережжі, Але є така впевненість, що до Північного флоту він вже не повернеться", - наголосив Плетенчук.

Пошкодження корабля "Оленегорський горняк"

Як відомо, судно раніше називалося "СДК-91", "БДК-91", у травні 2000 року перейменоване на "Оленегорський горняк", бо шефство над кораблем встановив російський Оленьогірський гірничо- збагачувальний комбінат.

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 4 серпня у Новоросійську прогриміла серія гучних вибухів. Російські пабліки заявляли про атаку морських дронів. Міноборони РФ заявило, що ЗСУ намагалися атакувати військово-морську базу Новоросійськ двома морськими дронами, але їх нібито знищили вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які охороняють зовнішній рейд військово-морської бази.При цьому брехали, що руйнувань немає.

Пізніше стало відомо, що пошкоджено російський корабель "Оленегорський горняк" у Чорному морі.

4 серпня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук у ефірі телеканалу "Еспресо" зауважив, що ВМС ЗСУ не мають до цього інциденту ніякого стосунку, але згідно з інформацією, яка вже є підтвердженою, дійсно є пошкодження великого десантного корабля "Оленегорський горняк".

Вас також можуть зацікавити новини: