Сили оборони показують неймовірний результат в обороні на Бахмутському відтинку / фото wikimedia.org

У російських окупантів не буде можливості повною мірою окупувати Часів Яр, що на Бахмутському напрямку Донецької області.

"Сили оборони показують неймовірний результат в обороні на Бахмутському відтинку, тому що противник штурмує усім наявним ударно-штурмовим потенціалом. На поточний момент, за останні дві доби противник жодних тактичних успіхів на полі бою не мав", - розповів в ефірі КИЇВ24 командир батальйону ударних безпілотників "АХІЛЛЕС", 92-ї ОШБР Юрій Федоренко.

За його словами, деякі позиції, як, наприклад, населений пункт Іванівське поблизу Часового Яру є перехідними.

Відео дня

"Умовно, сьогодні зайняв противник. Після системної роботи вдалося зробити необхідні заходи для того, щоб знищити його на позиціях, розбити ці позиції. Потім затягується наша піхота, закопується максимально, утримує позиції.

Він зазначив, що таких позицій є значна кількість, які переходять від однієї сторони до іншої.

"Тому війна йде досить жваво та в повний зріст. На моє переконання, у противника не буде можливості повною мірою окупувати Часів Яр", - наголосив командир батальйону ударних безпілотників "АХІЛЛЕС", 92-ї ОШБР.

Бої за Часів Яр - останні новини

Раніше Федоренко заявив, що російські окупанти зосередили основні зусилля на атаках в напрямку Часового Яру Донецької області. Він підкреслив, що ситуація достатньо динамічна і насичена.

"Противник дійсно зосереджує основні зусилля, застосовуючи весь наявний ударно-штурмовий потенціал саме в напрямку Часового Яру. Разом із тим противник не припиняє штурмів у напрямку населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка (Донецька область, – УНІАН)", – сказав він.

Водночас, генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж заявляв, що втрата Часового Яру буде негативним сигналом для України, оскільки там є панівні висоти, які дають можливість ворогу обстрілювати багато секторів у напрямку Бахмута, і комунікаційні шляхи.

Вас також можуть зацікавити новини: