Маломуж про Часів Яр: Це дуже важлива точка, росіяни не займуть там вільно позиції

За Часів Яр Донецької області тривають позиційні бої з переміщеними маневрами. Росіяни не захопили його повністю.

Про це повідомив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо". 

"Командири одного з підрозділів, які знаходяться у цьому секторі, доповіли, що зараз тривають важкі бої. Але росіяни не захопили Часів Яр повністю. Там тривають позиційні бої з переміщеними маневрами. Українські війська проводять різні операції, щоб нейтралізувати зусилля ворога. Часів Яр є надзвичайно важливою точкою для ЗСУ. Думаю, ми будемо її утримувати далі. В крайньому разі, якщо ЗСУ відійдуть на інші позиції, то залишать вогневий контроль за цим сектором", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, втрата Часового Яру буде негативним сигналом для України, оскільки там є панівні висоти, які дають можливість ворогу обстрілювати багато секторів у напрямку Бахмута, і комунікаційні шляхи.

"Такий формат послаблює позиції в цьому регіоні. Але думаю, ЗСУ не дозволять ворогу вільно займати там позиції та проводити операції відносно стратегічних сил, які туди підтягнуті. Зараз триває боротьба за Часів Яр, в напрямку Андріївки, околиць Бахмуту, де ЗСУ зайняли більш вигідні позиції. Часів Яр - одна з таких важливих точок для українських військ", - додав він.

Ситуація на фронті - останні новини

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Федоренко заявив, що російським загарбникам не вдається просунутися до міста Часів Яр, яке розташоване на захід від Бахмута.

При цьому видання The Telegraph повідомило, що окупанти зайняли приблизно 505 квадратних кілометрів території України від жовтня, коли вона почала нинішній наступ уздовж лінії фронту.

Вас також можуть зацікавити новини: