Юрій Федоренко пояснив, чому росіяни хочуть окупувати Часів Яр / колаж УНІАН зі скріншотів

Російським загарбникам не вдається просунутися до міста Часів Яр, яке розташоване на захід від Бахмута.

Про це сказав командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 окремої штурмової бригади Збройних сил України Юрій Федоренко в ефірі інформаційного марафону. За його словами, російські загарбники основний удар своїх зусиль спрямовують на Часів Яр.

"На Бахмутському відтінку на поточний момент противник закцентував основні зусилля в напрямку населеного пункту Часів Яр. Для них принципово важливий цей населений пункт, бо це є панівна висота, і в разі заволодіння ним противник зможе взяти під вогневий контроль Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ і зорганізувати вдалий плацдарм для вчинення подальших ударно-штурмових дій на Костянтинівку і у перспективі, можливо, і на місто Слав'янськ", - сказав Федоренко.

Відео дня

Крім того, окупанти не перестають завдавати ударів по населених пунктах Богданівка, Іванівське, Кліщіївка і Андріївка, намагаючись вирівняти лінію бойового зіткнення.

"На поточний момент у Кліщіївці і Андріївці противник жодних тактичних успіхів не мав. Силам оборони вдалося потужно відбити усі атаки. Що стосується населеного пункту Іванівське, місяць тому противнику вдалося зайняти декілька передових вулиць, але подальшого просування немає. Сили оборони нищать його нещадно вдень і вночі. Противник успіху також немає. І що стосується самого міста Часів Яр - подальших просувань у противника немає", - наголосив Федоренко.

Часів Яр - карта населеного пункту / скріншот

Він додав, що Силам оборони вдається не допустити просування окупантів до Часового Яру завдяки точній, відважній і виваженій роботі.

У центрі уваги війна в Україні - останні новини онлайн варто прочитати

Як повідомляв УНІАН, раніше аналітики DeepState відзначали, що ситуація біля Часового Яру повільно, але впевнено, погіршується. Окупанти користуються, зокрема, перевагою у живій силі та техніці.

25 березня Юрій Федоренко повідомив, що противник робить все можливе і неможливе, не шкодуючи ні техніки, ні особового складу, ні боєприпасів, щоб йти в наступ на Часів Яр. 

Вас також можуть зацікавити новини: