За словами Михайла Подоляка, переходу війни проти Росії в затяжний формат не буде / фото скріншот

Переговорного процесу щодо припинення війни в Україні на умовах Росії немає і не буде, оскільки це не долає проблеми війни, а, навпаки, її масштабує.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. Він також прокоментував "чотири головні пропагандистські ідеї фікс" Росії, що лунають в останні тижні: "заморожений конфлікт", "переговори", "санкції не працюють", "серед військово-політичного керівництва України розкол".

"Перекладаю з російсько-пропагандистської на об'єктивну: "РФ категорично боїться військового програшу та продовження тиску по лінії фронту", "РФ потрібна лише капітуляція України та збереження за собою хоча б частини окупованих територій", "ресурсне виснаження Росії надто очевидне, військові виробництва депресовані, відбувається постійний пошук витратників в Ірані/КНДР", "Рф категорично хоче спровокувати внутрішньополітичну кризу в Україні, щоб не програти", - написав Подоляк.

Відео дня

Крім того, він порадив припинити "свідомо догравати російські примітивні пропагандистські ігри". Так, за його словами, переходу війни в затяжний формат не буде, адже нині ведуться переговори про нові поставки зброї Україні, а інвестиції у її вітчизняне виробництво нарощуються.

"Працюють – і дуже ефективно – санкції (але потрібно долати проблему приватних посередників із третіх країн, що частково дають змогу обходити санкції); військове та політичне керівництво України перебуває в постійному ефективному спілкуванні на різних майданчиках – Ставка, Військовий кабінет – та вкрай зацікавлене в застосуванні максимально дієвих технологій знищення російського окупаційного угруповання", - підсумував Подоляк.

Розмови про переговори України з РФ

Днями радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що Росія насправді не бажає переговорів з Україною, а вимагає від неї капітуляції.

"Хто взагалі сказав, що Росію цікавлять "переговори", "дипломатичне врегулювання" та інші розмови про мир? Росію насправді цікавить лише свій власний непрограш у війні, обов'язкове збереження частини окупованих територій, безкарність за військові злочини, збереження репутації ключового "бєспрєдєльщика" серед специфічних країн, а головне – обов'язкова капітуляція України, яка може мати різний вигляд. Або "ультимативно невигідних угод", або затяжної війни, або глибокої внутрішньополітичної кризи", - сказав він.

У Державному департаменті США заявили, що не знають про ведення розмов з Україною щодо будь-яких мирних переговорів із Росією.

"Будь-які переговори – це справа України. І, як ми вже неодноразово говорили, нічого про Україну без України відбуватися не має. Нам невідомо про будь-які розмови з Україною щодо переговорів поза структурою формули миру, щодо якої, як ви вже бачили, відбувається низка зустрічей", – сказав представник Держдепу Ведант Патель.

Вас також можуть зацікавити новини: