Подоляк закликав не будувати ілюзій щодо Росії / колаж УНІАН

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що Росія насправді не бажає переговорів з Україною, а вимагає від неї капітуляції.

"Хто взагалі сказав, що Росію цікавлять "переговори", "дипломатичне врегулювання" та інші розмови про мир? Росію насправді цікавить лише свій власний непрограш у війні, обов'язкове збереження частини окупованих територій, безкарність за військові злочини, збереження репутації ключового "бєспрєдєльщика" серед специфічних країн, а головне – обов'язкова капітуляція України, яка може мати різний вигляд. Або "ультимативно невигідних угод", або затяжної війни, або глибокої внутрішньополітичної кризи", - сказав він.

Подоляк закликав не будувати ілюзій щодо Росії.

"Мир" для них – це лише оперативна пауза, щоб пройти через мілітарно-пропагандистську модернізацію та продовжити системно руйнувати демократії. Тому зброя, зброя і ще раз зброя для України. Це єдиний правильний шлях", - додав радник.

Розмови про переговори з РФ

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні стала жертвою російських пранкерів. Відомі пранкери Вован і Лексус організували телефонну розмову з Мелоні нібито від імені голови Комісії Африканського союзу і змусили поділитися відвертими словами про війну в Україні.

Згодом глава Офісу президента Андрій Єрмак розкритикував Захід за "втому від війни" і пояснив, чому такі тези є вкрай небезпечними.

Вас також можуть зацікавити новини: