У Зеленського відповіли, як вплине можлива зміна влади у США на підтримку України

За його словами, Україну будуть підтримувати "у повному обсязі до чесного фіналу цієї страшної війни".

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що підтримка України не ослабне у разі можливої зміни влади під час виборів у країнах-партнерках України. Зокрема, йдеться про США.

"Інколи лунає думка, що вибори в тій чи іншій країні з демократичного, проукраїнського табору (зокрема США) змінять формат підтримки України або взагалі її припинять. Звісно, це не так", - написав Подоляк у соцмережі X (раніше відомій як Twitter).

Він переконаний, що ніхто не погодиться на здачу демократії країні, яка вже програла. Навпаки - Україну будуть підтримувати "у повному обсязі до чесного фіналу цієї страшної війни".

"Для того, щоб справді припинити підтримку України, будь-який політик-кандидат мав би вийти і прямо сказати: "Ми боїмося Росії; ми хочемо програти слабкій Росії; ми завжди брехали вам, що базові цінності, такі як свобода і демократія, варто захищати; ми хочемо, щоб у світі прийшли хаос, війни, тероризм, беззаконня, які спонсорує Росія; ми хочемо, щоб українці, які захищають свою землю, свої родини, свої домівки, програли і ми хочемо, щоб ви жили у світі, де немає правил і міжнародного права". Звичайно, це неможливо", - наголосив Подоляк.

Вибори президента США - це треба знати

В 2024 році США обиратимуть нового президента. Кандидатом від Республіканської партії намагаються стати екс-президент Дональд Трамп, екс-віце-президент Майк Пенс, губернатор Флориди Рон ДеСантіс. 

Зеленский вважає, що вибори в США вплинуть на підтримку України. 

"Щодо деяких небезпечних голосів у США, у Конгресі - я впевнений, що нам буде непросто, вони звучать, я радий, що у нас двопартійна підтримка у Конгресі, і загальна висока підтримка у суспільстві та підтримка Білого дому...  Це, безумовно, матиме вплив на підтримку України. Безперечно, це може вплинути як позитивно, так і негативно. Ми зі свого боку робитимемо все, щоб підтримка США не спадала", - зазначив президент.

Вас також можуть зацікавити новини: