Михайло Подоляк висловився про те, як можна зірвати проиводство ракет і дронів в РФ / колаж УНІАН, скріншот, фото УНІАН

Росія витрачає на ведення війни в Україні 32% свого річного бюджету, це близько 10 трильйонів рублів, і вона продовжить виробляти зброю, якщо не отримає статус держави-терориста.

"Вони вкладають гроші у певні виробництва, змогли отримати найбільш технологічні виробничі лінії від Ірану з виробництва дронів різних модифікацій, виробляють певні ракети. Складові цих ракет постачають навіть країни - наші партнери, - заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю 24 каналу. - Безумовно, це не державні уряди постачають, а приватні компанії".

За його словами, санкції проти РФ завдають істотної шкоди її економіці, але росіяни продовжать виробляти ракети, поки не визначать її інший юридичний статус - країни-терориста:

Відео дня

"Щоб приватні компанії не обходили у межах паралельного імпорту і не дозволяли Росії отримувати певні компоненти".

Подоляк додав, що цей статус повністю обмежує можливість торгівлі з країнами, що займають навіть нейтральну позицію.

Іноземні компоненти у новій зброї РФ - що повідомлялося

Як писав УНІАН, у нещодавно виготовлених ракетах і дронах, якими Росія обстрілює Україну, є Іноземні компоненти.

Як зазначив представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, з уламками від ракет працюють фахівці центрів досліджень - вони проводять аналіз обладнання, яке там знаходять. За його словами, там знаходять багато компонентів іноземного походження, виробництво яких Росія не могла б налагодити у себе.

Вас також можуть зацікавити новини: