У ЗСУ розповіли, чи становлять серйозну загрозу іранські безпілотники РФ

Ігнат зазначив, що ці БПЛА будуть звичайною ціллю, яку збиватимуть українські зенітні ракетні війська.

Повітряні Сили України мають великий бойовий досвід збивання дронів, і ударні безпілотники, які Росія закупила в Ірану, спіткає та ж доля, що й інші БПЛА, які вона застосовує.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Це ударні БПЛА, які несуть досить багато озброєння: навантаження на цей безпілотник - фактично втричі більше, ніж у нашого "Байрактара" (за заявками виробника). Втім, робити попередні висновки, поки не побачимо його в дії, я б не хотів. Як то кажуть: потрібно пробувати", - пояснив він.

Ігнат зазначив, що ці БПЛА будуть звичайною ціллю, яку збиватимуть українські зенітні ракетні війська. "Як це роблять зараз з "Орланами", з "Форпостами" російськими. Єдине, що потрібно робити поправку на те, що це сучасний ударний дрон. Але ми не знаємо якість його виробництва, тому що Іран його виробляв не зовсім чесно, з контрабандних частин, тому що країна під санкціями", - розповів Ігнат.

Він зазначив, що за деякою інформацією, у Росії будуть сотні іранських дронів, але є сумніви, що там така велика кількість. "Плюс - управління цим дроном - це штука непроста. Екіпажам (не менше двох осіб - ред.) потрібно пройти льотну практику, бойове злагодження, навчитися завдавати ударів по наземних цілях. Будемо сподіватися, що він не дуже добре зроблений, а наші зенітники будуть збивати їх як і всі інші БПЛА ворога", - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня Державний департамент США підтвердив інформацію про те, що Росія отримала безпілотники від Ірану.

Вас також можуть зацікавити новини: