За допомогою А-50 противник максимально викривав ситуацію з майбутніми цілями / фото wikipedia.org

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу прокоментувала, які наслідки може мати збиття літака А-50, зокрема це може відтермінувати майбутні атаки ворога.  

"Ми фіксуємо збиття обох одиниць, це – позбавлення ворога двох одиниць авіації. При чому, не простих одиниць, а тих, де розгорталися ворожі командні пункти. Один з яких – А-50 – слугував "очима" ворога. Тому що за допомогою саме цієї машини й апаратури, яка передбачала його діяльність, ворог спостерігав за нашою територією, здійснював наведення потужних ракетних ударів", - наголосила Гуменюк.

Вона додала, що саме за допомогою А-50 противник максимально моніторив ситуацію з майбутніми цілями.

Відео дня

"Тому будемо розраховувати, що такий удар буде досить суттєвим, щонайменше відтермінує майбутні ракетні ураження по території України", - сказала спікерка.  

Збиття А-50 в Азовському морі

Увечері 14 січня з'явилося повідомлення, що українські військові збили російський ДРЛО А-50 – літак далекого радіолокаційного виявлення та управління. Також стало відомо, що підбито бомбардувальник Іл-22 над Азовським морем, який, не виключно, зміг дотягнути до деякої бази.

А-50 збили одразу після того, як він заступив на чергування в районі Кирилівки. Авіаційний експерт Анатолій Храпчинський вважає, що влучання по двох літакам суттєво вплине на можливості ворога. За його словами, знищення таких літаків як командний А-50 створює певну буферну зону навколо України, де "російським літакам залітати не можна".

Вас також можуть зацікавити новини: