Через удар по Одесі зруйновано готель / фото t.me/pgo_gov_ua

Атака Росії на Одесу в ніч проти 25 вересня не був помстою за удар ЗСУ по штабу Чорноморського флоту в Севастополі напередодні, певен військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Усі удари по території України розплановані наперед. Наприклад, для комбінованого удару дронами і ракетами цілі з'ясовуються та уточнюються за допомогою розвідувальної діяльності цілі. У цю діяльність входить як дія агентури на місцях, так і за допомогою віддаленої розвідки. Геолокації, координати. Виділяється боєкомплект, який доставляється до майданчика з носіями - порт або аеродром. Задаються координати, траєкторія польоту, ракети завантажуються на носій. Уточнюється завдання для екіпажів, проводиться дорозвідка, за необхідності вносяться корективи і т.д.", - розповів експерт.

Він переконаний, що такому поняттю як "помста" в планах у російських військ місця просто немає.

Відео дня

При цьому він також акцентував увагу на тому, що сили протиповітряної оборони (ППО) України відпрацювали на максимумі своїх можливостей, відбиваючи зазначену атаку:

"Пыд час удару були застосовані: 19 дронів Shahed-136 - збито 19; 12 КРМБ "Калібр" - збито 11; 2 П-800 "Онікс" - збито 0. Разом 33 об'єкти, з яких збито 30. Здавалося б, непоганий показник ефективності перехоплення у 90%, але насправді він вище. Вище, оскільки ефективність слід розраховувати з урахуванням і того, куди ракети влучили і що саме зруйнували".

А влучили росіяни по готелю "Кемпінські", який, як завив експерт, довгі роки був покинутим.

"З урахуванням удару по абсолютно марній будівлі, ефективність такого удару знижується і говорити про якісь 10% взагалі не комільфо", - вважає Коваленко.

Удар по Одесі 25 вересня - що повідомлялося

Як писав УНІАН, під час атаки на Одесу в ніч проти 25 вересня росіяни запустили ракети двох типів і дрони-камікадзе. Зафіксовано влучання у припортову інфраструктуру, а також місцевий готель. Пошкодження отримав Морський вокзал.

Як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, під час атаки на Одесу росіяни змусили свої ракети і дрони відчайдушно маневрувати, щоб обійти українську систему протиповітряної оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: