Вночі російські ракети ловили по всьому півдню / колаж УНІАН, фото mil.gov.ua, скріншот

Цієї ночі росіяни змусили свої ракети та дрони відчайдушно маневрувати, аби обійти українську систему протиповітряної оборони під час атаки по Одесі. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Фактично долітаючи вже зі східних регіонів у центр країни, вони (ракети та дрони – УНІАН) розвернулися і по молдовському кордону вже повернулися до Одеси. Противник застосовує різні засоби повітряного нападу, щоб розосередити увагу протиповітряної оборони й максимально завдати збитків, уразити об'єкти", – пояснив Ігнат.

Попри те, що в Одесі таки були руйнування цієї ночі, загалом речник оцінив роботу української ППО як "бездоганну". Він зазначив, що українські зенітники зуміли знищити всі 19 дронів-камікадзе, запущених агресором, та 11 із 12 крилатих ракет "Калібр". Не вдалося збити тільки ракети "Онікс", що летіли над морем.

Відео дня

"Ракети "Онікс" складно збивати. Протидіяти їм можна, але засоби ураження проти них не діють. Ракета надзвукова, летить дуже низько. Тому ці ракети неможливо збивати тими засобами протиповітряної оборони, які існують", - сказав Ігнат.

Нічний удар росіян по Одесі

Як писав УНІАН, під час нічної атаки на Одесу ворог запустив ракети двох типів та дрони-камікадзе. На жаль, відбулося влучання у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі. В будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа, яка була оперативно ліквідована.

Крім того, "Оніксами" зруйновано зерносховища. Але люди не постраждали.

Вас також можуть зацікавити новини: