Експерт навів цікаву історичну паралель щодо війни в Україні

Євген Дикий зазначив, що адмірал Соколов, швидше за все, загинув під час удару по штабу ЧФ Росії.

Удар по будівлі штабу Чорноморського флоту Російської Федерації був невипадковим. Основна маса загиблих - старші офіцери.

"У будь-якому випадку точно відомо, що ракета прилетіла невипадково. Вона прилетіла саме під час штабного засідання і однозначно основна маса загиблих - це старші офіцери. За великим рахунком, Чорноморський флот Росії зараз тимчасово безголовий. Якщо серед них був і Соколов (що все-таки, швидше за все, так і було)... це ще й просто приємно", - розповів колишній командир роти батальйону" Айдар", військовий аналітик Євген Дикий в ефірі телемарафону.

За його словами, попередній раз командувач флоту в РФ гинув під час бойових дій ще під час російсько-японської війни.

"Російсько-японська теж на думку тодішнього царського режиму, повинна була бути "маленькою переможною війною". У що вона дійсно перетворилася, в який розгром саме російської армії всі прекрасно пам'ятають. А далі це спричинило те, чого зараз найбільше боїться кремлівський режим. Розгром російської армії здетонував вже внутрішньої "смутою", внутрішнім хаосом. Мені здається, що паралелі тут абсолютно невипадкові і може ще саме тому росіянам настільки неприємно визнавати загибель Соколова", – підсумував Дикий.

Удар по штабу Чорноморського флоту - головні новини

25 вересня ССО повідомили нову інформацію щодо втрат росіян в результаті удару по штабу Чорноморського флоту РФ. Тоді заговорили про ліквідацію командувача ЧФ Росії.

Пізніше Міноборони РФ опублікувало відео з нібито живим адміралом Соколовим на зустрічі з Міністром оборони Сергієм Шойгу, поставивши під сумнів заяву України. У свою чергу українські військові заявили, що "уточнюють" інформацію про Соколова. 

Вас також можуть зацікавити новини: