Коваленко пояснив, чому почастішали удари РФ по Харкову / фото "Суспільне"

Російські окупанти стали частіше завдавати ударів по Харкову. Це місто розташоване дуже близько до кордону з РФ, тому загарбники бʼють по ньому не тільки дронами та ракетами, а й з реактивних систем залпового вогню.

Про це розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, саме у близькості до російського кордону і полягає найбільша проблема. 

"Здійснювати терор саме по Харкову Росія відмовити собі просто не могла, не може і не буде відмовляти. Особливо на новорічні свята. У ніч з 28 на 29 грудня, з 31 грудня на 1 січня, з 1 січня на 2 січня і так далі. Тобто терор, який вони влаштували на новорічні свята, фактично поширився по всій Україні, але по Харкову особливо, оскільки до нього можуть діставати й С-300, і реактивні системи залпового вогню. Північна Салтівка так само обстрілюється і так само зруйнована, як, наприклад, був зруйнований Маріуполь або Попасна, або Бахмут", – зауважив він. 

Відео дня

Також експерт звернув увагу на те, що у Харкові, як і в інших містах України, все ще є агенти російських спецслужб. Навідників регулярно виявляє та заарештовує СБУ.

"Навіть серед місцевого населення є проросійськи налаштовані люди, які, наприклад, дають і некоректну інформацію, можуть давати дані абсолютно маніпулятивного і неправдивого характеру, аби на цьому заробити грошей від своїх російських кураторів. Така ситуація, що в Харкові, що в Одесі, що в Києві – скрізь є такі представники проросійського прошарку, який ще не розкритий", – констатував він. 

Обстріли Харкова: останні новини

11 січня російські загарбники вдарили по середмістю Харкова – били ракетами С-300 з Бєлгородської області РФ. Повідомлялося про удар по цивільному обʼєкту. Згодом стало відомо, що росіяни обстріляли готель, де перебували, зокрема, іноземні журналісти.

Внаслідок атаки постраждали більше 10 людей. Зазначалося, що одна особа перебувала в дуже важкому стані. У поліції вважають, що ціллю загарбників стали саме іноземні журналісти, які висвітлюють російську війну проти України. 

Вас також можуть зацікавити новини: