Козій заявив, що ціллю для Сил оборони має стати не лише знищення НПЗ, а й знищення їх інфраструктури / колаж УНІАН, скріншот з відео

Російсько-українська війна триває і Сили оборони продовжують завдавати потужних ударів по російській нафтопереробній інфраструктурі. 

"За різними підрахунками, (в РФ є налічується - УНІАН) приблизно 32 великих нафтопереробних заводи та близько 80 дрібних різного рівня потужності. Щоб ми правильно зрозуміли, Рязанський нафтопереробний завод, його потужність 17 мільйонів тонн на рік. Найбільш потужний у Росії - це Омський завод, який має можливості переробляти 22 мільйони тонн нафти на рік", – розповів військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій в ефірі Київ 24. 

Крім того, він додав, що ціллю для Сил оборони має стати не лише знищення цих НПЗ, а й знищення інфраструктури, якою вони користуються. 

Відео дня

"Ми маємо усвідомити, що треба зробити так, щоб інфраструктура за Уралом не могла допомагати інфраструктурі, яка знаходиться в європейській частині. Для цього треба руйнувати мости, ми це бачимо. Більша їх частина знаходиться в європейській частині країни", – пояснив Козій.

Удари сил оборони по російських НПЗ - останні новини

Протягом останніх тижнів Сили оборони завдали удари дронами по низці російських нафтопереробних заводах. Наприклад, внаслідок ударів безпілотниками, пошкоджено установку, яка забезпечує понад 50% виробництва НПЗ "Лукойла" у Нижегородській області.

Наприкінці лютого очільник СБУ Василь Малюк наприкінці лютого заявив, що за останні два місяці багато нафтопереробних потужностей ворога було успішно вражені. Таким чином Україна на третину скоротила експорт нафтопродуктів з РФ. 55% їх військового бюджету це і є валютна виручка від експорту нафтопродуктів. 

Напередодні стало відомо, що Сили оборони завдали удари відразу по трьох НПЗ на території РФ – в Рязані (Татарстан), у Кстово (Нижегородська область) та Кірішах (Ленінградська область). 

Вас також можуть зацікавити новини: