РФ продовжує атакувати Україну дронами Shahed / скріншот

Оновлено. За даними прес-служби Одеської обласної прокуратури, внаслідок атаки загинув 56-річний водій вантажного автомобіля – громадянин України.  За процесуального керівництва прокурорів Ізмаїльської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі триває огляд місця події, повний перелік руйнувань та пошкоджень встановлюється.

У правоохоронних органах УНІАН уточнили, що, за попередніми даними, загиблий - уродженець  Дніпропетровщини.

Відео дня

Як повідомлялося раніше, російська армія завдала дронового удару по портовій морській інфраструктурі, загинув водій вантажівки. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Сьогодні вночі російські терористи упродовж майже двох годин атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район. Наші сили ППО збили переважну кількість "шахедів", проте, на жаль, є влучання", - наголосив посадовець.

За його словами, окупанти прицільно атакували саме припортову інфраструктуру Подунавʼя. Внаслідок ударів, пошкоджено складське приміщення, елеватор та вантажівки. Водій однієї з фур загинув. На місці влучання сталася пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС. 

У Силах оборони півдня України додали, що вночі ворог кількома хвилями ударних дронів атакував південні регіони.

"Спрямувавши БпЛА типу Shahed-131/136 з тимчасово окупованого Криму через лівобережну Херсонщину, намагався оминути системи ППО, але на Миколаївщині 3 дрони-камікадзе були знищені. Наступною хвилею ворог атакував Одещину - росіяни знов використовували особливості ландшафту та близькість державного кордону", - йдеться у повідомленні. 

Силами протиповітряної оборони на півдні знищено 11 БпЛА Shahed-131/136.

Атака Росії вночі 7 грудня

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 7 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу Shahed із мису Чауда (Крим). Зафіксовано пуски 18 ударних БпЛА Shahed-136/131, основні напрямки удару - Хмельниччина та Одещина.  Під час повітряного бою силами та засобами ППО у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено 15 дронів-вбивць, було залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Вас також можуть зацікавити новини: